بررسی 7 چالش مهم مدیران در کسب وکار + راه حل
- فنپردازان
- /
- بلاگ
- /
- چالشهای مدیران در کسبوکار
- بدون دیدگاه
- دی ۲, ۱۴۰۳
مدیران کسبوکار این روزها، با چالشهای متعددی روبرو هستند و باید مهارتها و استراتژیهایی برای غلبه بر این چالشها داشته باشند. انواع چالش مدیران کسبوکار شامل کاهش سطح عملکرد کارکنان و کمبود نیروی انسانی تا عدم ارتباطات مؤثر و کار تیمی ضعیف میشود که همگی میتوانند بر بهرهوری و موفقیت سازمان تأثیر بگذارند.
مدیران باید با برنامهریزی دقیق، ایجاد انگیزه در کارکنان و بهبود فرآیندهای ارتباطی، از این موانع عبور کنند.
در ادامه قصد داریم چالشهای مدیران کسبوکار را بررسی کنیم و در مورد راهحل هرکدام نیز توضیح دهیم.
چالش اول: کاهش سطح عملکرد کارکنان
در یک محیط کسبوکار رقابتی، شرکتها انتظار دارند که کارکنانشان بهترین عملکرد خود را نشان دهند و بهرهوری بالایی داشته باشند. اگرچه عادی است که کارکنان در دورههایی از زمان کمی بیانگیزه باشند، اما روشهایی برای کمک به بهبود انگیزه آنها وجود دارد. اگر این مسئله حلنشده باقی بماند، کاهش بهرهوری میتواند بر عملکرد سایر اعضای تیم و اهداف کلی پروژه تأثیر بگذارد. با رسیدگی به مسائل از همان ابتدا، میتوانید از بروز مشکلات بزرگتر در آینده جلوگیری کنید.
💡 راهحل: برای حل این چالش میتوان مشکلات مدیریتی مرتبط با کاهش بهرهوری را از طریق نظارت منظم بر عملکرد کارکنان مدیریت کرد. برای این کار باید:
✔ اهداف کاری روشن تعیین کنید،
✔ فرآیندهای کاری را پیادهسازی کنید،
✔ وظایف مشخصی به هر عضو تیم اختصاص دهید و بازخورد سازندهای در صورت عدم دستیابی به عملکرد مورد انتظار ارائه دهید.
✔ جریان کار را تحلیل کرده، به عمق مسئله پی ببرید و اصلاحات لازم را اعمال کنید. در صورت عدم بهبود عملکرد، تیم را بازسازی کنید.
مطلب پیشنهادی: مهارتهای حل مسئله برای مدیران
چالش دوم: استخدام کارکنان ماهر
یک چالش مدیران کسب و کار، استخدام کارکنان ماهر است. تصمیمگیریهای صحیح در فرآیند استخدام برای موفقیت بلندمدت کسبوکار بسیار مهم است. جدا از مهارتها و تجربه مناسب، مدیران افرادی را استخدام میکنند که بتوانند با فرهنگ شرکت سازگار شوند. برای تیم کارمندانی که سریع در محیط جدید مستقر میشوند و نیاز به راهنمایی خیلی زیاد ندارند، بسیار مفید هستند و یکی از مهارتهایی که در دوره MBA یاد میگیرید شناخت این افراد است.
یک تصمیم نادرست در استخدام میتواند بر روحیهی تیم تأثیر منفی بگذارد. اگر برخی از کارکنان نتوانند وظایف خود را بهخوبی انجام دهند و این موضوع دائم ادامه داشته باشد، عملکرد کلی تیم تحت تأثیر قرار میگیرد و باعث ایجاد اصطکاک درون تیم شود.
💡 راهحل: برای حل این مورد از چالشهای مدیریتی باید آگهی شغلی با شرح کار دقیق مهارتهای مورد نیاز تنظیم کنید که به جذب افراد واجد شرایط کمک میکند. در این شرایط میتوانید با پرسیدن سوالات مناسب در مصاحبه و درخواست یک نمونه کار، مناسب بودن افراد را ارزیابی کنید. همچنین، استفاده از کمک حرفهای موسسات کاریابی نیز ایده خوبی خواهد بود.
چالش سوم: ارتباطات ضعیف
یکی دیگر از چالشهایی که مدیران در هدایت تیمها با آن روبرو هستند، اطمینان از برقراری ارتباط موثر است. از آنجا که هر عضو تیم، شخصیت متفاوتی دارد، احتمال بروز سوءتفاهم وجود خواهد داشت. مشکلات ارتباطی میتوانند تشدید شوند و بر روابط کاری و بهرهوری تأثیر بگذارند.
💡 راهحل: برای حل این چالش، مهارتهای حل مسئله برای مدیران اهمیت زیادی دارد. شما باید روی مهارتهای کلامی، نوشتاری و شنیداری خود کار کنید و شرایطی فراهم کنید که کارکنان به راحتی بتوانند مشکلات خود را با شما مطرح کنند. برای اطلاعات بیشتر مطلب مهارتهای ارتباطی مدیران را مطالعه کنید.
برگزاری جلسات مکرر با کارکنان، تعیین استانداردهای کاری واضح و یادآوری اهداف پروژه نیز در این مسیر به شما کمک میکنند. همچنین، میتوانید یک پلتفرم پیامرسان برای ارتباطات به موقع و موثر تیم پیادهسازی کنید.
چالش چهارم: عملکرد ضعیف تیم
یک چالش مدیران کسب و کار که چالش مهمی هم محسوب میشود، عملکرد ضعیف تیم است. نبود همبستگی در یک تیم چندین مسئله مدیریتی ایجاد میکند. یا ارتباطات اعضای تیم ضعیف است و یا کارکنان نمیتوانند با هم کار کنند. برخی اعضای تیم بیشتر بر انجام وظایف خاص خود تمرکز میکنند و کمتر با بقیه اعضا همکاری دارند. این موضوع تأثیر منفی بر پیشرفت پروژه میگذارد و حتی منافع بلندمدت کسبوکار را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
💡 راهحل: برای بازگرداندن روحیه کار تیمی، مدیران، هدف پروژه را باید دوباره مرور کنند. میتوانید تمرینهای تیمسازی را به صورت دورهای برگزار کنید و به اعضای تیم آموزش دهید با هم همکاری کنند. چنین رویدادهایی به اعضای تیم کمک میکند که یکدیگر را بهتر بشناسند و روابط خود را بهبود بخشند.
چالش پنجم: کارکنان مشکلساز
یکی از اصلیترین کارهایی که باید انجام دهید مدیریت کارکنان مشکل ساز است. هر مدیری باید تیمی داشته باشد که به خوبی با هم سازگار شوند و بدون ایجاد مشکلات کار خود را انجام دهند. با این حال، ممکن است برخی اعضای تیم از نظر اجتماعی و حرفهای نتوانند با دیگران کنار بیایند. در نتیجه کار با آنها ناخوشایند خواهد بود و محیط کاری منفی و همراه با درگیری میشود. اگر مدیر برای توقف این رفتارها مداخله نکند، به روحیهی تیم و بهرهوری آسیب میزند و حتی ممکن است باعث شود کارکنان خوب شرکت را ترک کنند.
💡 راهحل: برای حل این مشکل باید تعارض را قبل از ایجاد نگرانیهای بیشتر متوقف کنید. میتوانید با طرفین درگیر و سایر اعضای تیم خیلی صریح صحبت کرده و در صورت امکان، سعی کنید اختلافات شخصی یا کاری را از طریق میانجیگری حل کنید. به کارکنان یادآوری کنید که سیاست عدمتحمل شرکت در قبال رفتارهای بیاحترامی یا قلدری را رعایت کنند. همچنین به آنها بگویید که انتظار دارید در محیط کار حرفهای و مؤدبانه رفتار کنند و در صورت نادیده گرفتن دستورات شما ممکن است با اقدامات انضباطی یا اخراج از کار روبرو شوند.
مطلب پیشنهادی: کنترل در مدیریت سازمان
چالش ششم: مدیریت زمان
مدیران باید اطمینان حاصل کنند تیم، کارهای خود را طبق برنامه انجام میدهد. اگر تیم از برنامه عقب بیفتد، این تأخیر بر برنامههای دیگر و منافع کسبوکار تأثیر میگذارد. این مسئله استرس تیم را افزایش میدهد و منجر به کاهش بهرهوری یا کیفیت کار میشود. در صورت عجله برای تکمیل پروژه، ممکن است کارکنان تمرکز خود را از دست بدهند و اشتباهاتی مرتکب شوند که عملکرد تیم را کند میکند.
💡 راهحل: برای غلبه بر این چالش میتوانید در ابتدای پروژه، یک برنامهریزی دقیق انجام دهید، وظایف هر بخش و هر فرد را تعیین کرده و مهلتهای انجام کار را مشخص کنید. میتوانید با تعیین ددلاینهایی که چند روز زودتر از موعد تحویل واقعی کار است، انجام وظایف را برای تیم آسانتر کنید.
این کار به تیم زمان اضافهای میدهد تا کار را بررسی کنند و اصلاحات لازم را قبل از نهایی کردن آن برای مشتری انجام دهند. همچنین، میتوانید پیشرفت کار را در طول پروژه نظارت کنید و یادآوریهای دوستانهای برای تیم بفرستید تا طبق برنامه پیش بروند. اگر کسی در انجام وظایف خود دچار مشکل شد، میتوانید وظایف را دوباره تخصیص دهید.
مطلب پیشنهادی: برنامه ریزی در مدیریت
چالش هفتم: فشار بر کارکنان برای بهبود عملکرد
مدیران اغلب به مدیران ارشد یا مستقیماً به مشتریان گزارش میدهند و ممکن است تحت فشار باشند تا کار خود را بهبود بخشند و کارهای بیشتری را در زمان کمتری انجام دهند. آنها ممکن است برای رضایت مافوق خود و پیگیری کار زیردستان، استرس داشته باشند. ساعات کاری طولانی، فشار مداوم برای رسیدن به ددلاینها و حفظ استانداردهای بالا منجر به استرس، اضطراب، خستگی و حتی بیماری میشود.
💡 راهحل: اگر روزهای کاری با ساختار مناسب را در برنامه خود بگذارید، طبق زمان بندی پیش میروید. اگر مسائل غیرمنتظرهای پیش آمد، سعی کنید آرام بمانید و به خود یادآوری کنید که برای هر کسی طبیعی است که با چالشها روبرو شود یا اشتباه کند. تمرکز خود را بر پیدا کردن راهحل مناسب بگذارید و موضوع را به مدیریت ارشد و مشتریان اطلاع دهید. اگر به تمدید زمان یا کمک نیاز دارید، در اسرع وقت به آنها اطلاع دهید. در این صورت، آنها میتوانند برنامههای لازم را تنظیم کنند و شما استرس کمتری را تجربه خواهید کرد.
غلبه بر چالشهای مدیریت و تاثیر مستقیم آن بر رهبری موثر
مدیران کسبوکار سفری پر چالش دارند. از چالشهای مدیران میتوان به کاهش عملکرد کارکنان، استخدام نیروی ماهر، ارتباطات ضعیف و کار تیمی ناکارآمد اشاره کرد. با این حال، هر چالش فرصتی برای رشد و بهبود است. با رویکردهای نوآورانه، تقویت مهارتهای رهبری و ایجاد فرهنگی مبتنی بر همکاری و اعتماد، مدیران میتوانند سازمان خود را به سوی موفقیت هدایت کنند. توانایی درک و مدیریت این چالشها، همان چیزی است که تمایز بین یک مدیر معمولی و یک رهبر را رقم میزند.
مطالب پیشنهادی:
چگونه کسبوکار خود را مدیریت کنیم؟
۱۲ ویژگی یک مدیر موفق در سازمان
سوالات متداول
1- چگونه میتوان با کاهش عملکرد کارکنان مقابله کرد؟
با تعیین اهداف واضح، ارائه بازخورد سازنده و ایجاد انگیزه از طریق پاداشها و فرصتهای پیشرفت، میتوان عملکرد کارکنان را بهبود بخشید.
2-راهکارهای مؤثر برای جذب نیروی انسانی ماهر چیست؟
تنظیم آگهیهای شغلی با توضیحات دقیق، ارزیابی مهارتها در مصاحبهها و استفاده از خدمات مؤسسات کاریابی به جذب افراد مناسب کمک میکند.
3-چگونه میتوان ارتباطات ضعیف در تیم را بهبود داد؟
برگزاری جلسات منظم، تقویت مهارتهای ارتباطی و ایجاد فضایی که کارکنان بتوانند به راحتی مسائل خود را مطرح کنند، به بهبود ارتباطات کمک میکند.
4-چه اقداماتی برای تقویت کار تیمی میتوان انجام داد؟
برگزاری تمرینهای تیمسازی، تأکید بر اهداف مشترک و تشویق به همکاری بین اعضا کار تیمی را تقویت میکند.
آخرین پستها
نظر شما