مهارتهای ارتباطی مدیران
- فنپردازان
- /
- بلاگ
- /
- مهارتهای ارتباطی مدیران
- بدون دیدگاه
- مرداد ۲۴, ۱۴۰۳
مهارتهای ارتباطی مدیران در محل کار سنگ بنای موفقیت در کسبوکار است بدون داشتن مهارت ارتباطی قوی، هیچ کس نمیتواند ایدهها و نگرانیهای خود را بیان کند و هیچ رابطهای شکل نمیگیرد. اگر شما هم مدیریت یک مجموعه را برعهده دارید حتما به اهمیت مهارتهای ارتباطی پی بردهاید حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
منظور از مهارتهای ارتباطی مدیران چیست؟
برقراری ارتباط موثر، یک مهارت اصلی رهبری است زیرا به مدیر اجازه میدهد تا اطلاعات را به طور موثر به کارکنان و مشتریان انتقال دهد. بخش مهمی از مهارتهای ارتباطی مدیران حرفهای که باید به آن توجه کنند توانایی گوش دادن، صحبت کردن، مشاهده و همدلی است که باعث میشود بهرهوری تیم افزایش یابد.
چرا مدیران باید مهارتهای ارتباطی خود را تقویت کنند؟
مدیران برای ایجاد یک محیط کاری پرانرژی و همسو لازم است مهارتهای ارتباطی خود را بهبود دهند، ارتباط موثر میتواند اعتماد بین کارکنان و مدیریت را افزایش دهد و منجر به کار تیمی و همکاری بهتر شود. همچنین مهارتهای ارتباطی خوب باعث انتقال واضح ایدهها میشود و در رویارویی با تعارضات به مدیران کمک میکند آن را حل کنند و کارکنان خود را راهنمایی نمایند.
4 مهارت ارتباطی موثر برای مدیران و توسعه آنها
در ادامه ۵ توصیه برای توسعه مهارت ارتباطی مدیران را بیان میکنیم:
1. توانایی سوال پرسیدن و گوش دادن فعال
در محیط شرکت اگر فقط از اعضای شرکت خواسته شود تنها وظیفهای را که به آنها سپرده شده است انجام دهند و به آنها اجازه داده نشود تا نظرات خود را درباره روند انجام کار اعلام کنند باعث میشود کمکم افراد با هم غریبه شوند و احساس بیگانگی کنند. بنابراین محیطی به وجود میآید که برای رشد شرکت بسیار خطرناک است .
در نهایت مدیران باید توجه داشته باشند که یک مدیر خوب اول گوش میدهد بعد حرف میزند و سعی نکند فورا یک مشکل را حل کند بلکه با لحن مناسب از کارکنان درباره جزئیات روند انجام کار سوال بپرسد و به نظرات آنها با دقت گوش دهد تا بعدا به نتایج مطلوب دست یابد.
نکات مهم برای تقویت مهارت خوب گوش دادن عبارتند از:
✓ مکتوب کردن هر آن چیزی که شنیده میشود برای اطمنیان از دریافت صحیح اطلاعات؛
✓ از هرآن چیزی که باید رفع ابهام شود سوال شود و به جزئیات دقت شود.
✓ با دقت به حرفهای گوینده گوش داده شود و از انجام همزمان چند کار خودداری شود.
✓ استفاده از زبان بدن مناسب زمانی که در حال گوش دادن به صحبتهای افراد هستند.
2. یافتن بهترین زمان و روش برای برقراری ارتباط با اعضای تیم
مهم است که در زمان مناسب با اعضای شرکت ارتباط برقرار شود همانطور که ارتباط کم منجر به ایجاد سوء تفاهم و یا فرصتهای از دست رفته میشود برقراری ارتباط بیشاز حد هم باعث استرس کارکنان میشود و آنها در انتقاد یا نگرانی غرق میشوند.
قبل از ارتباط به آنها زمان تفکر داده شود و موضوع جلسه به وضوح اعلام شود تا هریک از اعضا آن چیزی را که میخواهند بگویند آماده کنند. دقت شود افراد مختلف سبکهای ارتباطی متفاوتی دارند و بعضی از آنها سبک رسمی و برخی سبک غیر رسمی را ترجیح میدهند. بنابراین باید برای ارتباط گیری با فراد مختلف از روشهای متفاوتی استفاده شود.
در مهارتهای ارتباطی مدیران، ارتباط غیرکلامی به اندازه ارتباط کلامی مهم است. آنها باید به ظاهر خود نیز اهمیت دهند و با انرژی و اعتماد به نفس بالا در محیط کار حاضر شوند. به لحن صدای خود توجه کنند. هنگام صحبت با اعضای شرکت صاف بایستند و دست به سینه نباشند. از حرکات دست باز استفاده کنند و تماس چشمی برقرار کنند. رعایت این حرکات ساده به ایجاد فضای مثبت کمک میکند و پیامهای مثبتی را به کارکنان القا میکند. برای اطلاعات بیشتر مطلب تاثیر لحن در فن بیان را مطالعه نمایید.
3. شناسایی چالشها و ارائهی بهترین راهحل
همواره در حضور آدمهای متفاوت با افکار و تخصصها و سلایق مختلف در یک محیط، چالشهایی به وجود میآید که باعث میشود بر عملکرد روزانه شرکت تاثیر بگذارد. یک مدیر با مهارت ارتباطی بالا میتواند در هر شرایطی آرامش را به محیط برگرداند. مثلا :
- راههای ارتباطی متنوعی برای ارتباط با اعضا اعلام شود.
- جلسات هفتگی برگزار شود تا در صورت لزوم اعضا نسبت به تغییرات وظایفشان آگاه شوند.
- درک اعضا و رفع سوء تفاهمهای احتمالی؛
- آموزش اعضای شرکت برای انجام وظایف به درستی؛
4. درک نیازهای کارکنان و اطمینان از رضایت شغلی آنها
همهی ما میدانیم که ارتباط یک خیابان یک طرفه نیست و بعد از اینکه وظایف هر کس بیان شد باید توضیحات هر فرد شنیده شود. خود را جای او گذاشت و از دیدگاه او به قضیه نگاه کرد. موقعیت او را درک نمود تا از دلیل عدم انجام وظایف به درستی آگاه شد. مدیران باید به این نکته توجه کنند که در ارتباط با افراد مختلف منعطف باشند و نوع ارتباط با افراد با توجه به سن و سوابق کاری و سطح تخصص با هم متفاوت است.
فن بیان قوی و موثر برای ایجاد ارتباط بین اعضا
در تمام مراحل بالا اهمیت قدرت فنبیان به خوبی قابل درک است. حتی میتوان تاکید کرد که توجه به راههای تقویت فن بیان برای مهارتهای ارتباطی مدیران یک اصل ضروری است. چون همواره یکی از کارهایی که مدیران باید در شرایط مختلف بتوانند انجام دهند سخنرانی در جمع است. هر مدیر باید بتواند گاهی در گروههای کوچک چند نفره و گاهی در جمعهای بزرگتر، به درستی و با تاثیرگذاری بالا حرفهای خود را بیان کند.
یکی از تمریناتی که برای تقویت مهارتهای ارتباطی باید انجام شود انجام تمرینات فنبیان است که با استفاده از آنها قسمت زیادی از چالشهای ارتباطی مدیران برطرف خواهد شد. به دلیل اهمیت آن، برای هر آن چیزی که در این زمینه لازم است مدیران برای تقویت فن بیان خود استفاده کنند در دوره فن بیان در اصفهان در موسسه فن پردازان آورده شده است.
سخن پایانی
اهمیت مهارتهای ارتباطی در دنیای امروز بر هیچکس پوشیده نیست. هنگامی که مهارتهای ارتباطی مدیران در یک مجموعه کم باشد بهرهوری کاهش مییابد و آن مجموعه ساکن میماند. چون در این حالت افراد نمیتوانند ایدهها یا نگرانیهای خود را به اشتراک بگذارد و هیچ ارتباط درستی بین افراد شکل نمیگیرد.
در این مقاله به نکات بسیاری که باعث تقویت مهارت ارتباطی مدیران میشود اشاره شد به نظر شما چه مهارتهای دیگری برای ایجاد ارتباط موثر بین افراد لازم است؟ در بخش نظرات منتظر پیامهای شما هستیم.
آخرین پستها
Leave A Comment